miercuri, 11 mai 2011

Terapia muzicala poate face minuni

Mi-am propus sa va impartasesc cateva lucruri importante legate de o maniera terapeutica mai putin adoptata in Romania in tratarea autismului, dar nu fara rezultate spectaculoase. Este vorba despre terapia muzicala, acceptata in Statele Unite inca din anii `40 si in Marea Britanie in `50 si `60. In 1999, terapia muzicala a devenit o profesie recunoscuta de stat in Anglia. Desi terapia muzicala poate fi folosita si pentru persoane cu alte disfunctiuni fizice, cognitive si emotionale, prezinta beneficii speciale pentru persoanele cu autism. Iata, mai jos, cateva exemple video. 







Terapia muzicala este recunoscuta drept profesie in peste 50 de tari. Mai mult, a fost infiintata o Federatie Mondiala a Terapiei Muzicale, pentru a promova intelegerea, folosirea si dezvoltarea terapiei muzicale pentru comunitatea internationala a sanatatii mentale.

Tratamentele sunt bazate pe faptul ca orice persoana reactioneaza la muzica. Specialistii descriu acest fenomen ca pe o orchestratie a reglarii sinelui. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comment