joi, 31 martie 2011

Ne imbracam in albastru de Ziua Autismului!

Cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului (2 Aprilie), autismbuzau.blogspot.com ii invita pe buzoieni sa marcheze aceasta importanta data, prin purtarea vestimentatiei de culoare albastra. Acest gest minimal poate contribui la cresterea atentiei vizavi de afectiunile din spectrul autismului. Ne raliem, astfel, campaniei de constientizare “Light it up blue”, in cadrul careia peste 200 de cladiri din intreaga lume vor fi iluminate in albastru, doua dintre cele mai importante fiind Empire State Building din New York si Turnul CN din Toronto.



In tara, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa marcheze in Bucuresti Ziua Internationala de Constientizare a Autismului prin iluminarea Palatului Parlamentului in albastru.
Initiativa apartine Organizatiei Autism Romania. Campania de constientizare se desfasoara simultan si in alte orase importante ca Timisoara, Cluj, Brasov, Baia Mare, Targu Mures sau Iasi.

Ziua de 2 Aprilie este declarata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului (World Autism Awareness Day – WAAD), din data de 18 decembrie 2007, de catre Adunarea Generala a ONU.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comment